Kurs Doradca Żywieniowy Wellness
Module 1 | Anatomia i fizjologia układu pokarmowego |
Unit 1 | Cz.II/1. Doradca żywieniowy. Budowa układu pokarmowego |
Unit 2 | Cz.II/2. Trawienie i wchłanianie, metabolizm |
Module 2 | Podstawowe wiadomości z dietetyki |
Unit 1 | Cz.II/3. Podstawowa wiedza z dietetyki. Białka |
Unit 2 | Cz.II/4. Podstawowa wiedza z dietetyki. Tłuszcze |
Unit 3 | Cz.II/5 Podstawowa wiedza z dietetyki. Węglowodany |
Unit 4 | Cz.II/6 Podstawowa wiedza z dietetyki. Indeks i ładunek glikemiczny |
Unit 5 | Cz.II/7. Podstawowa wiedza z dietetyki. Witaminy rozpuszczalne w wodzie. |
Unit 6 | Cz.II/8. Podstawowa wiedza z dietetyki. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. |
Unit 7 | Cz.II/9. Podstawowa wiedza z dietetyki. Składniki mineralne. |
Module 3 | Choroby wynikające z nieprawidłowego stylu życia |
Unit 1 | Cz.II/10. Choroby będące konsekwencją nieprawidłowego stylu życia. Otyłość i cukrzyca |
Unit 2 | Cz.II/11. Choroby będące konsekwencją nieprawidłowego stylu życia. Zaburzenia lipidowe i nadciśnienie tętnicze |
Module 4 | Dieta Wellness |
Unit 1 | Cz.II/12. Dieta Wellness – Jedz wszystko co zdrowe! |
Unit 2 | Cz.II/13. Dieta Wellness. Zasady. Dobre nawyki żywieniowe |
Unit 3 | Cz.II/14. Dieta Wellness. Odkrywamy tajemnicę odchudzania |
Unit 4 | Cz.II/15. Dieta Wellness. Etapy I i II. |
Unit 5 | Cz.II/16. Dieta Wellness. Etap III. |
Module 5 | Praktyczne aspekty diety |
Unit 1 | Cz.II/17. Praktyczne aspekty diety. Przygotowywanie posiłków. |
Unit 2 | Cz.II/18. Praktyczne aspekty diety. Zapotrzebowanie na płyny. |
Unit 3 | Cz.II/19. Praktyczne aspekty diety. Czytanie etykiet produktów spożywczych. |
Unit 4 | Cz.II/20. Praktyczne aspekty diety. Jedzenie na mieście. |
Module 6 | Podstawy poradnictwa żywieniowego |
Unit 1 | Cz.II/21. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Przebieg porady żywieniowej. |
Unit 2 | Cz.II/22. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Wywiad żywieniowy. |
Unit 3 | Cz.II/23. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Kontrola wagi i pomiary ciała |
Unit 4 | Cz.II/24. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Pomiar składu ciała. |
Unit 5 | Cz.II/25. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Zapotrzebowanie energetyczne, PPM, CPM |
Unit 6 | Cz.II/26. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Układanie jadłospisu w programie Dietetyk. |
Unit 7 | Cz.II/27. Poradnictwo online |
Module 7 | Egzamin |
Unit 1 | Cz.II/30. Egzamin Doradca żywieniowy |
Powered By WP Courseware