Kursy e-learningowe

Oferujemy kursy służące zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie zawodów wellness, które związane są z prowadzeniem zdrowego stylu życia opartego na filozofii wellness. Kursy prowadzone są w systemie e-learningowym, z możliwością odbycia dodatkowych szkoleń praktycznych w Centrum Edukacji i Promocji Zdrowia Wellness (patrz Centrum Edukacji i Promocji Zdrowia).

Uczestnictwo w kursach ma na celu uzyskanie uprawnień zawodowych oraz prawa do kontynuacji nauki w szkoleniach praktycznych (patrz Szkolenia).

Kursy i szkolenia są przeznaczone dla osób, którym bliski jest zdrowy styl życia, zarówno dla tych pragnących zdobyć wiedzę na jego temat dla swoich własnych potrzeb, jak również dla tych, którzy chcą zdobyć nowy zawód lub poszerzyć kompetencje zawodowe w tym zakresie.

Wszystkie nasze kursy oparte są na systemie e-learningowym. Taki system umożliwi obniżenie kosztów i ograniczy liczbę dojazdów do miejsca szkolenia.

Cały kurs, łącznie z zaliczeniem egzaminu, odbywasz w domu. Dzięki temu oszczędzasz swój czas. Nie musisz także posiadać żadnych uprawnień, żeby zostać certyfikowanym specjalistą w branży wellness. Nie musisz odbywać żadnej praktyki, żeby otrzymać certyfikat, aczkolwiek po otrzymaniu go, będziesz mógł skorzystać dodatkowo z oferowanych przez nas szkoleń praktycznych (patrz Szkolenia).

Nie ma dużego ograniczenia czasu (2 lub 4 miesiące), w którym odbywasz kurs, ani limitu podejść do egzaminu, po którego zaliczeniu od razu możesz wydrukować certyfikat. Później, po zaliczeniu egzaminu na Trenera personalnego wellness, wyślemy Ci oryginalnie podpisane certyfikaty po polsku i po angielsku oraz zaświadczenie MEN.

Nie ma żadnej różnicy pomiędzy dokumentami dla kursów stacjonarnych i dla kursów e-learninowych. Nie zawierają informacji o formie kursu.

Legitymacja i certyfikaty są uznawane w Polsce i w Europie! (patrz Certyfikaty, zaświadczenia, legitymacje).

Po zakończeniu każdego z naszych kursów będziesz certyfikowanym specjalistą wellness.

Opis oferowanych zawodów i kursów wellness w następnych zakładkach.