Wellness

Kurs Doradca Żywieniowy Wellness

Moduł 1 Anatomia i fizjologia układu pokarmowego
Lekcja 1 Cz.II/1. Doradca żywieniowy. Budowa układu pokarmowego
Lekcja 2 Cz.II/2. Trawienie i wchłanianie, metabolizm
Moduł 2 Podstawowe wiadomości z dietetyki
Lekcja 1 Cz.II/3. Podstawowa wiedza z dietetyki. Białka
Lekcja 2 Cz.II/4. Podstawowa wiedza z dietetyki. Tłuszcze
Lekcja 3 Cz.II/5 Podstawowa wiedza z dietetyki. Węglowodany
Lekcja 4 Cz.II/6 Podstawowa wiedza z dietetyki. Indeks i ładunek glikemiczny
Lekcja 5 Cz.II/7. Podstawowa wiedza z dietetyki. Witaminy rozpuszczalne w wodzie.
Lekcja 6 Cz.II/8. Podstawowa wiedza z dietetyki. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
Lekcja 7 Cz.II/9. Podstawowa wiedza z dietetyki. Składniki mineralne.
Moduł 3 Choroby wynikające z nieprawidłowego stylu życia
Lekcja 1 Cz.II/10. Choroby będące konsekwencją nieprawidłowego stylu życia. Otyłość i cukrzyca
Lekcja 2 Cz.II/11. Choroby będące konsekwencją nieprawidłowego stylu życia. Zaburzenia lipidowe i nadciśnienie tętnicze
Moduł 4 Dieta Wellness
Lekcja 1 Cz.II/12. Dieta Wellness – Jedz wszystko co zdrowe!
Lekcja 2 Cz.II/13. Dieta Wellness. Zasady. Dobre nawyki żywieniowe
Lekcja 3 Cz.II/14. Dieta Wellness. Odkrywamy tajemnicę odchudzania
Lekcja 4 Cz.II/15. Dieta Wellness. Etapy I i II.
Lekcja 5 Cz.II/16. Dieta Wellness. Etap III.
Moduł 5 Praktyczne aspekty diety
Lekcja 1 Cz.II/17. Praktyczne aspekty diety. Przygotowywanie posiłków.
Lekcja 2 Cz.II/18. Praktyczne aspekty diety. Zapotrzebowanie na płyny.
Lekcja 3 Cz.II/19. Praktyczne aspekty diety. Czytanie etykiet produktów spożywczych.
Lekcja 4 Cz.II/20. Praktyczne aspekty diety. Jedzenie na mieście.
Moduł 6 Podstawy poradnictwa żywieniowego
Lekcja 1 Cz.II/21. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Przebieg porady żywieniowej.
Lekcja 2 Cz.II/22. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Wywiad żywieniowy.
Lekcja 3 Cz.II/23. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Kontrola wagi i pomiary ciała
Lekcja 4 Cz.II/24. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Pomiar składu ciała.
Lekcja 5 Cz.II/25. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Zapotrzebowanie energetyczne, PPM, CPM
Lekcja 6 Cz.II/26. Podstawy poradnictwa żywieniowego. Układanie jadłospisu w programie Dietetyk.
Lekcja 7 Cz.II/27. Poradnictwo online
Moduł 7 Egzamin
Lekcja 1 Cz.II/30. Egzamin Doradca żywieniowy