Akademia Zdrowia Wellness została założona przez Fundację Promocji Zdrowia Wellness w celu propagowania zdrowego stylu życia, zgodnie z misją fundacji. Jest pierwszą tego typu szkołą kształcącą kompleksowo w zawodach wellness związanych z prowadzeniem zdrowego stylu życia.

Nasz program edukacyjny oparty jest na kursach w systemie e-learningowym i szkoleniach praktycznych w naszym Centrum Edukacji i Promocji Zdrowia w Janowcu nad Wisłą koło Kazimierza Dolnego (patrz Centrum Edukacji). Szkolenia praktyczne będą organizowane również w Warszawie.

W ramach Akademii organizowane są kursy e-learningowe i stacjonarne szkolenia praktyczne przeznaczone zarówno dla osób pragnących zdobyć wiedzę na temat zdrowego stylu życia dla swoich własnych potrzeb, jak również dla tych, którzy chcą zdobyć nowy zawód lub poszerzyć kompetencje zawodowe w tym zakresie.

Każdy kto posiada średnie wykształcenie może zostać uczestnikiem zajęć i otrzymać tytuł w zawodach wellness:  Ekspert, Konsultant, Doradca żywieniowy, Instruktor aktywności ruchowej, Doradca psychologiczny, Coach i Trener personalny, potwierdzony stosownym certyfikatem, zaświadczeniem MEN i legitymacją.

Dla kogo są nasze kursy i szkolenia?

Kursy są dla wszystkich, którym bliski jest zdrowy styl życia, którzy chcą go nie tylko prowadzić, ale również propagować i pracować w branży wellness.

Nasze kursy i szkolenia są również skierowane do tych, którzy już prowadzą zdrowy styl życia i posiadają na ten temat wiedzę, ale chcą dowiedzieć się czegoś więcej i podnieść swoje kwalifikacje, a dodatkowo używać tytułów zawodowych wellness.

Są także dla osób, które pracują lub chcą pracować w branży wellness lub fitness, gabinetach dietetycznych, kosmetycznych, fizjoterapeutycznych, klubach fitness, obiektach SPA, hotelach, pensjonatach, restauracjach (które chcą serwować zdrowe posiłki).

Absolwenci po podjęciu własnej działalności mogą liczyć na naszą pomoc instruktażową i medialną (patrz Ruch Wellness na stronie fundacjawellness.pl).

Akademia Zdrowia Wellness jest częścią Fundacji Wellness, która jest organizacją non profit i nie czerpie zysku ze sprzedawanych kursów i szkoleń. Cały zysk przeznaczony jest na działalność statutową fundacji.

Także i Twoja wpłata za szkolenie lub kurs, będzie przeznaczona na  ten cel, a Ty w ten sposób przyczynisz się do promocji zdrowego stylu życia.