Jak zostać Trenerem personalnym wellness

Jedną z zasad zdrowego stylu życia wellness jest propagowanie go wśród innych, więc jeśli zainteresowałeś się nim i chcesz go prowadzić, naucz się również jak tę wiedzę przekazywać innym.

Zachęcamy do udziału w naszych kursach i szkoleniach, których głównym celem jest wykształcenie trenerów personalnych wellness (opis w poprzedniej zakładce). Inne kursy, które prowadzimy równolegle, są albo częścią kursu na Trenera personalnego wellness, albo jego uzupełnieniem (kurs Coach wellness).

Praktyczne szkolenia stacjonarne, które prowadzimy, są również niezbędnym uzupełnieniem wiedzy trenera personalnego.

Jak zacząć?

1. Zapoznaj się z materiałem na naszych stronach Wellnessvita.pl i Bądźwell.pl, następnie podejmij decyzję.

2. Wybierz formę nauki - czy będzie całościowa, czy podzielona na etapy.

3. Jeśli wybierzesz opcję nauki całościowo, dokonaj zakupu Kursu Trenera personalnego za 699.- (cena promocyjna) w zakładce Kursy lub w Naszym sklepiku na Bądźwell.pl, otrzymasz dostęp do platformy e-learningowej znajdującej się na naszej stronie Wellnessvita.pl.

Przez okres czterech miesięcy, będziesz miał dostęp do kursu e-learningowego składającego się z czterech części: Ekspert, Doradca żywieniowy, Instruktor rekreacji ruchowej, Doradca psychologiczny oraz piątej - Egzamin na Trenera personalnego.

Po zakończeniu nauki w każdej części kursu i zaliczeniu egzaminu w formie testu otrzymasz automatycznie z platformy e-learningowej certyfikat w danym zawodzie, a po zaliczeniu wszystkich czterech oraz Egzaminu na trenera personalnego otrzymasz finalny (piąty) certyfikat Trenera personalnego wellness.

4. Jeśli wybierzesz opcję podzieloną na etapy, dokonaj zakupu pierwszego kursu za 249,- (cena promocyjna) w zakładce Kursy lub w Naszym sklepiku na Bądźwell.pl. O kolejności zakupu kursów sam decydujesz.

Teraz, w ramach promocji, Kurs Ekspert wellness dostaniesz gratis do każdego kursu.

Po dokonaniu zakupu otrzymasz dwumiesięczny dostęp do dwóch kursów na  platformie e-learningowej znajdującej się na naszej stronie Wellnesssvita.pl.

Po zakończeniu nauki w każdym kursie i zaliczeniu egzaminu w formie testu otrzymasz automatycznie certyfikat w danym zawodzie.

Kolejny kurs możesz wykupić  w dowolnym dla Ciebie czasie. Po zaliczeniu czterech kursów wraz z testami uzyskasz prawo do przystąpienia do  Egzaminu na Trenera personalnego wellness, a po zdaniu egzaminu otrzymasz z platformy e-learningowej finalny certyfikat.

5. Po pozytywnym zakończeniu kursu na Trenera personalnego wellness wysyłamy bezpłatnie za pośrednictwem Poczty Polskiej :

Ozdobny certyfikat (oryginał w języku polskim).

Ozdobny certyfikat unijny (oryginał w języku angielskim).

Zaświadczenie MEN  (więcej w zakładce certyfikaty)

6. Poszerz swoją wiedzę trenera personalnego i naucz się metody coachingu, kupując kurs Coach wellness ( kurs w przygotowaniu).

7. Uzupełnij swoją wiedzę na stacjonarnym szkoleniu praktycznym, na Trenera personalnego wellness, po którym otrzymasz legitymację Trenera personalnego (więcej w zakładce Szkolenia praktyczne-stacjonarne).

8. Jeśli jesteś osobą bezrobotną, skorzystaj z możliwości sfinansowania kursów i szkolenia z Urzędu Pracy (nasza firma jest wpisana do rejestru instytucji szkoleniowych).